Wij

 Wat is normaal? 

Normaal ben je wanneer je aan de NORM voldoet. Letterlijk betekent het dat er bepaalde voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen om binnen de NORM te vallen.

Maar wie bepaalt de NORM ? 

Doen we dat zelf of leggen anderen ons die op?

Wat zeker is, is dat die NORM ervoor zorgt dat heel wat mensen zich abNORMaal voelen. Mannen, vrouwen, volwassenen, jongeren, maar ook kinderen, soms zelfs al van heel jongs af aan.

En dat vinden wij NIET NORMaal!

" Ass, Ad(h)d, GTS, Dyslexie,... Heel veel 'Etiketjes ' waar de meesten onder ons zich geen voorstelling bij kunnen maken. Heel wat ouders worstelen met vragen rond het functioneren van hun kind of jongere, maar durven door de omgevingsdruk deze niet luidop stellen.

Laten we dat vooral wél doen. Laten we ontdekken waarom verschillende breinen op een andere manier werken en samen ervaren wat er dan zo 'anders' gaat.

Laten we een gezicht kleven op al die verschillende 'Etiketjes' en doorgronden waarom ze soms zo 'anders' reageren. Laten we samen onderzoeken wat de zin of onzin van een diagnose kan zijn en laten we vooral zeggen wat gezegd moet worden."

Ann.

 Ann Ceurvels  werkte lange tijd als actrice, theatermaker, auteur, stemcoach (en ga zo maar door) in de Vlaamse en Nederlandse mediawereld. De diagnose van haar zoon (Ass) bracht haar inzichten waar ze al lange tijd naar op zoek was.

Ze gooide het stuur van haar professionele leven om en studeerde voor Kinder-en Jeugdcoach en verdiepte zich in ontwikkelingsproblematieken en psycho-educatiemethodieken. (coacs.be) Daarnaast bleef ze, samen met Tania Poppe, kinderen begeesteren rond boeken en lezen met De LeesBeesten (deleesbeesten.be). In haar praktijk, op de vele scholen, bij de ontelbare lezingen, merkte Ann hoe vele kinderen, leerkrachten, gezinnen, grootouders, sporttrainers (vul zelf aan) worstelen met DE NORM. Ann begon te geloven in een wereld waar dat anders kan. Daarom startte ze samen met Tania Ben ik wel Normaal?

Ann vertelt je waarom:

Ann.png

 Tania Poppe  startte haar carrière als actrice maar wijzigde al snel haar koers naar pedagoog en theatermaker. Ze studeerde theaterwetenschappen en pedagogiek in drama en ging aan de slag in de sociaal-artistieke sector, waarbinnen ze theater maakte met kansarme jongeren en op concentratiescholen. Daarnaast had ze één grote vraag: hoe komt het toch dat zoveel mensen gebukt gaan onder het leven in onze maatschappij? Als theatermaker wilde ze deze problematiek, die ze in haar privéleven van dichtbij mocht meemaken, aan de kaak stellen. Onder Druk, de solo was geboren.

Het voorhouden van deze spiegel, bleek voor vele toeschouwers erg herkenbaar, dat ze haar na afloop vroegen wat ze dan konden doen om eruit te geraken...

Tania voelde dat ze verder moest: Na de opleidingen Ontwikkelingsgericht coachen en de verdieping rond het patroon Perfectionisme werd PoPPOPpraktijk geboren.

Tania ziet en ondervindt dagelijks via haar cliënten, voorstellingen, lezingen, trajecten op school hoe we zijn vastgelopen in de kaders die we onszelf opgelegd hebben. Hoe ze ons met angst in het leven zetten en het ons onmogelijk maken om vrij en authentiek te mogen zijn.

Ze vertelt hieronder hoe zij het ziet:

" Wat is de NORM? Wie bepaalt die?

En waarom MOETEN we eraan voldoen?

We moeten niet altijd alles beter te willen. We moeten niet altijd aan alles 'werken' in ons leven. Het moet niet altijd efficiënt, snel en up to date. 

WIJ ZIJN GEEN MACHINES.

Wij zijn mensen, authentiek, met kwaliteiten, talenten, een eigen persoonlijkheid.  Dat is goed en mooi en dat mogen we koesteren.

LEVE DE IMPERFECTIE!

Ik draag een ode toe aan de imperfectie. Aan het leven met vallen en opstaan, aan genieten met volle teugen. Aan toegeven, aan durven gaan, aan falen. 

Laat ons de NORM die we in onze hersenen geprint hebben herkaderen, zodat we onszelf bevrijden van de immense DRUK die het ons oplegt.

Ik ben helemaal OK zoals ik ben, want ik ben AUTHENTIEK! "

Tania.

tania.png